Royal Cosun

Royal Cosun is het moederbedrijf van onder meer Suiker Unie. Suiker Unie produceert suiker uit suikerbieten in haar fabrieken in Dinteloord en Hoogkerk (Groningen). Het hoofdkantoor is gevestigd in Dinteloord. In beide suikerfabrieken wekt Suiker Unie de benodigde warmte en kracht zelf op in een wkk. De brandstof van deze wkk’s is aardgas, maar ook biogas dat Suiker Unie zelf wint, wordt als brandstof voor de wkk’s ingezet. Met ingang van 2009 wordt in Dinteloord biogas geproduceerd.

Suiker Unie produceert tevens nevenproducten zoals Betacal (een kalkmeststof) en bietenpulp (veevoer). De melasse die bij de suikerproductie resteert wordt geleverd aan onder meer Koninklijke Nedalco, die het gebruikt voor de productie van alcohol in haar fabrieken in Bergen op Zoom en Sas van Gent. Royal Cosun is tevens het moederbedrijf van Nedalco.

Daarnaast behoren bedrijven als Aviko, Duynie, SVZ en Unifine tot de Cosun-groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda en het centrale R&D-centrum, het Cosun Food Technology Centre, in Roosendaal.

Nieuwsbrief